Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Fysioterapeutti Pasi Kastarinen

Puutarhakatu 16 B,

33210 Tampere

p. 050 351 3539

pasi(a)kastarinen.fi

Yksilölliset tukipohjalliset

Yli 75 % väestöstä kärsii jalan virheasennosta - suurin osa tietämättään. Jalkojen virheellinen asento ja toiminta häiritsee koko kehoa ja voi aiheuttaa lihas- ja nivelkipuja sekä vakavampiakin ongelmia.

Alaraaja-analyysilla testataan jalkaterän, nilkan, polven ja lonkan liikeradat. Samalla tarkastetaan nivelsiteiden tuki- ja lihasvoima sekä alaraajojen ja selän yhteistoiminta. Tehdyn analyysin perusteella muotoillaan asiakkaan omiin tarpeisiin sopivat pohjalliset.

Pohjalliset muotoillaan jalan ollessa neutraalissa asennossa. Lisäksi niihin rakennetaan tarpeen mukaan pehmusteet ja yksilölliset kiilaukset ohjaamaan alaraajojen toimintaa kohti keskiasentoa ja luonnollista liikettä.

Tutkimukset ja hoito kuuluvat Kelan korvauksen piiriin, kun alaraajatutkimukseen tullaan lääkärin lähetteellä.

Soita ja varaa aika tutkimukseen!

 

 

Yleisimmät jalkatyypit

Pronaatiolla tarkoitetaan nilkan luonnollista joustoliikettä sisäänpäin. Sen tehtävänä on vaimentaa kehoon kohdistuvia voimia. Jalkatyypit voidaan jakaa kolmeen kategoriaan sillä perusteella, miten ne toimivat askelluksessa.

Ylipronaatiosta puhutaan silloin, kun nilkka on kääntynyt ylikorostuneesti sisäänpäin ja paino ei jakaudu tasaisesti koko jalkapohjalle.

 

 

Supinaatiossa nilkat ovat kääntyneet ylikorostuneesti ulospäin, ja paino on jalan ulkosyrjällä.

 

 

Neutraalissa jalkatyypissä nilkat ovat suorassa linjauksessa ja paino jakautuu tasaisesti koko jalkapohjalle.

 

 

 

Jalkojen kaarista

Jalka-analyysillä selvitämme, millaiset jalkasi kaaret ovat. Kaarista puhuttaessa viitataan yleensä jalan sisäsyrjän pitkittäiskaareen, jonka tärkeimmät tehtävät ovat ylläpitää painon tasapainoista jakautumista koko jalkapohjalle ja toimia iskunvaimentajana.

Romahtaessaan pitkittäiskaari häiritsee painon tasaista jakautumista ja vähentää iskunvaimennusta. Yleensä laskeutuneet kaaret yhdistetään ylipronaatioon ja korkeat kaaret liialliseen supinaatioon, mutta näin ei aina ole. Myös korkeakaariset jalat voivat ylipronatoida ja matalakaariset kärsiä liiallisesta supinaatiosta.

Poikittaiskaari on yleisesti hieman tuntemattomampi jalan kaari. Se sijaitsee jalkaterän etuosassa ja ylittää jalkaterän kohtisuorassa linjassa pitkittäiskaareen verrattuna. Monet jalan etuosan ongelmat kuten vasaravarpaat, vaivaisenluut, varpaiden puutumiset ja jäätymiset ovat usein seurausta romahtaneesta tai laskeutuneesta poikittaiskaaresta. Vaivoja voidaan helpottaa tukemalla kaarta mikä antaa lisätilaa hermoille ja verisuonille.

Lue lisää muista palveluista